Club

HISTÒRIA 

La història de l’hoquei a Masquefa, com moltes altres coses al nostre poble, comença en una vinya. Era l’any 1959 quan es constituïria la primera junta de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, una de les primeres activitats de la qual va ser, precisament, la construcció de la pista.

Dels partits improvisats, dels primers cops d’estic, va anar sorgint aquell primer equip amb el Ramon Munné –el Colom- d’entrenador i tota la il·lusió dels que iniciaven un nou camí. L’any 1971 es va crear el CLUB D’HOQUEI L’ALZINAR, el nom  que l’equip lluïa en les samarretes encara que els circumstàncies històriques ens imposessin altres noms.

Ara, apunt de celebrar els cinquanta anys de l’hoquei a Masquefa, es fa estrany recordar aquells anys d’entrenament a la pista de l’Alzinar. La pista era descoberta, però ni el fred ni fins hi tot la neu podien aturar l’ànsia d’aquells pioners. Quan hi havia neu, sempre hi havia sacs de sal a Cal Jepet per desfer-la, i el fred era fàcil de fer-lo passar corrent de banda a banda de la pista. Al capdavall, si molts havien començat a jugar amb una canya com a estic, com els podien aturar les inclemències del temps. Allò que no ha canviat, però, és aquest anar fent pinya per a tot, els més joves i els més grans, els que juguen  i els que  ensenyen a jugar sempre a l’hora en totes es coses del club. I així desde principis del 1970, quan dos equips –els infantils i els sèniors- jugaven contra els infantils i els juvenils del Sant Josep.

Posar noms a la història és sovint injust perquè al darrera d’un nom hi podem oblidar tots els que, de fet, fan la història, i, en aquest retall d’història no voldríem oblidar a ningú. Les dones que, partit rera partit, han anat a animar els jugadors, les mares que han tingut el plat a taula quan els nois tornaven de l’entrenament, les que van estalviar per comprar un bon estic per al seu fill, les que han rentat el equipaments, totes elles també formen  part de la història de l’hoquei a Masquefa, i tots sabem que és gràcies a elles, que s’ha pogut conrear aquesta passió a Masquefa.

I sense oblidar que són molts els que han dedicat el seu temps a aquest esport, volem recordar en representació de tots les dues primeres juntes: La primera, perquè en ella hi figuraven alguns pares i germans grans que prestaven el seu nom  a alguns membres encara massa joves per ser-hi; i  a la segona i ja definitiva, constituïda poc temps després:

Primera junta provisional:

  • President: Enric Manuel Casas
  • Sots-president: Josep Pérez Ortin
  • Secretari: Josep Mª Isart Estrada
  • Tresorer: Francesc Miralles Mestre
  • Vocals: Francesc Valls Pla, Josep Bonastre Matas, Joan Estruch Sabi, Josep Albiol Mercader, Josep Gasol Bonastre

Primera junta definitiva:

  • President: Enric Manuel Casas
  • Sots-president: Josep Pérez Ortin
  • Secretari: Vicenç Isart Estrada
  • Tresorer: Francesc Miralles Torné
  • Vocals: Josep Bonastre Pérez, Joan Estruch Casanovas, Josep Albiol Mercader, Josep Gasol Gibernau

I, naturalment, els jugadors, els representants visibles de la nostra història. En representació de tots ells volem recordar els membres del primer equip, aquell que va sortir fotografiat a El Noticiero Universal del dia 24 d’abril de 1971.

Jugadors del Primer equip:

Joan Albiol – Manel Benet – Josep Bonastre – Jaume Casanovas – Joan Estruch – Josep Gasol – Vicenç Isart – Francesc Miralles – Pere Sabi – Josep Valls.

Des d’aquells primers anys, són moltes les fites que s’han assolit: Vàrem començar a Primera Regional, i d’aquí vàrem pujar a la Segona Divisió. Entre els anys 1984-87 vàrem jugar a Primera Catalana,  i d’aquí vàrem passar a segona Catalan fins el 1990, any en què vàrem tornar a Primera Catalana; del 1995 al 2007 vem jugar a segona catalana. L’any 2008 es torna a pujar a primera Catalana i l’any 2013 s’assoleix la categoria de Primera Nacional Catalana, categoria en la qual ens hem mantingut fins ara.

Però els canvis no han estat tant sols de categoria, va arribar un moment en què la pista de l’Alzinar no tenia les mides ni les condicions reglamentàries per poder seguir-hi jugant, la Federació no hi permetia mes el joc i el trasllat es feia inevitable. Només una carta de l’Alcalde assabentant a la Federació de la construcció d’un nou Poliesportiu va fer possible la continuació dels entrenaments a la pista per un any més. L’onze de setembre de 1982, finalment, s’inaugurava el poliesportiu amb un partit contra la Divisió d’Honor del Noia.

Amb el trasllat a les instal·lacions municipals el que aleshores s’anomenava HOQUEI SOBRE PATINS C.N. L’ALZINAR  va passar a ser CLUB PATÍ MASQUEFA, amb el qual hem anat consolidant els èxits i sobretot els lligams amb altres pobles. L’any 1994 es va tornar a jugar a la pista de l’Alzinar a causa de la remodelació del pavelló.